Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Siniša Mali poslušao Vučića i `obradovao` nezaposlene trudnice

    Iz kabineta gradonačelnika Beograda stigle su juče dve vesti koje ukazuju na povećan nivo ’brige’ za najugroženije u glavnom gradu Srbije.

    Prva vest je da  je gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio, nakon što ga je premijer Aleksandar Vučić zamolio, da će sa svojim timom naći rešenje za penzionere kako bi mogli da se voze javnim gradskim prevozom po povoljnijoj ceni od one koja novim tarifnim sistemom počinje da važi 1. februara.

    U toku današnjeg dana, Mali je izjavio da cena prevoza za penzionere ostaje kao do sada 407 dinara godišnje, a neće biti umanjena ni nadoknada za prevoz zaposlenima, kako je to bilo ranije najavljeno novim terifnim sistemom.

    Novim tarifnim sistemom u gradskom prevozu predviđeno je da penzioneri koji imaju penzije veće od 25.000 dinara plaćaju prevoz znatno skuplje nego dosad. Ova odluka gradskih vlasti izazvala je žestoka reagovanja udruženja penzionera, gde su naveli da je to težak udarac za njih, kao i da je povreda stečenih prava.

    Mali je takođe doneo odluku o povećanju jednokratne pomoći nezaposlenim porodiljama za 15.000, te će ona sad iznositi 35.000 dinara. Kako je gradonačelnik istakao, ova odluka je rezultat konsolidacije budžeta Grada, pa je logičan izbor bilo povećanje pomoći onima koji su najugroženiji. Zanimljivo je da se pored velikih problema o kojima se stalno govori, budžet konsolidovao za šest meseci, pošto je u aprilu pomoć nezaposlenim porodiljama sa 50.000 dinara, drastično smanjena na 20.000 dinara što je izazvalo ogorčenost u javnosti i među budućim mamama.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE