Osnovana Asocijacija kineskih privrednika u Srbiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Osnovana Asocijacija kineskih privrednika u Srbiji

  Svečanom konferencijom u beogradskom Sava centru, osnovana je Asocijacija kineskih privrednika u Srbiji koja na institucionalan način treba da doprinese razvoju ekonomske saradnje dve zemlje.

  Ambasador Kine u Beogradu Li Mančang pozvao je sve Kineze koji rade u Srbiji da poštuju zakone, običaje i tradiciju zemlje domaćina i da zajedno sa "srpskim prijateljima razvijaju sve strane saradnje".

  "Tokom nedavnog Samita u Beogradu, premijer Kine Li Keqiang je sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem dogovorio da u naredne dve godine bude izgradjena pruga Beograd-Budimpešta. Taj projekat će biti prioritet ambasade Kine u Beogradu ali nećemo zapostaviti ni druge poslove", kazao je Mančang.

  On je ocenio da je prijateljstvo Srbije i Kine "danas jače nego juče a slabije nego sutra".

  Predsednik Asocijacije kineskih privrednika u Srbiji Go Šijao rekao je da je ta institucija nastala iz kineske ideje jedinstvenog puta i da je njen zadatak da se bori za nove poslove u Srbiji.

  "Srbija će u budućnosti postati strateška tačka razvoja u kojoj će kineski investitori moći da pokazzu svoje znanje i sposobnosti.

  Nadam se da će Asocijacija doprineti razvoju kinesko-srpskih ekonomskih ali i kulturnih odnosa", kazao je Šijao.

  Šijao i predsednik Privredne komore Beograda Milivoje Miletić potpisali su tokom svečane konferencije Sporazum o saradnji Asocijacije i Privredne komore.

  Prema rečima Miletića, taj sporazum je značajan obzirom na potencijal saradnje sa kineskim partnerima.

  "Mi smo tokom nedavnog Samita u Beogradu predstavili potencijalnim investitorima iz Kine mogućnosti saradnje i to prvenstveno sa preduzećima iz Beograda. Kinezi imaju znanje i tehnologiju koje su potrebne našim preduzećima", kazao je Miletić.

  Svečanosti je prisustvovao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa suprugom Dragicom koja je zahvalila Kini na pomoći koju je uputila Srbiji nakon majskih poplava, dodavši da i druge drzzave u svetu treba da slede primer prijateljskih srpsko-kineskih odnosa.

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE