Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Među oduzetom imovinom stanovi, vozila, nakit i torbica Marilyn Monroe

    Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom u 2014. godini preuzela je upravljanje nad 53 nekretnine, 26 automobila i 105.000 evra, zbog sumnje da su stečeni kriminalom, rekao je direktor Direkcije Dejan Carević.

    Carević je za agenciju Beta rekao da je Direkcija prošle godine preuzela upravljanje nad 15 kuća, 19 stanova, četiri zgrade, a među stvarima kojima se upravlja je i torbica Marilyn Monroe.

    Na spisku oduzete imovine je i sedam garaža, četiri lokala, dve poslovne zgrade, kao i apartman i kuća na Zlatiboru. "Od izdavanja nepokretnosti koje su joj poverene na privremeno upravljanje Direkcija mesečno dobija 60.000 evra u dinarskoj protivvrednosti", izjavio je Carević.

    Pored nepokretnosti i novca, Direkcija upravlja i dragocenostima, privremeno oduzetim nakitom, zlatom izlivenim u poluge, umetničkim slikama, ručnim satovima, pa čak i torbicom Marilyn Monroe.

    "Privremeno oduzete predmete od istorijske, umetničke i naučne vrednosti Direkcija predaje na čuvanje ustanovama nadležnim za čuvanje ovih predmeta do donošenja odluke o zahtevu za trajno oduzimanje imovine", ističe Carević.

    Od osoba koje se terete zbog bavljenja kriminalom oduzimana su i vozila, ne samo automobili, već i šleperi sa hladnjačom, kamioni sa prikolicom, brod sa tegljačem, autobusi, vodeni skuteri, traktori. Oduzete nekretnine, Direkcija ne izdaje samo u zakup, već ih daje na korišćenje u humanitarne svrhe.

    Direktor Direkcije je istakao da su neophodne promene u Zakonu o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela kako bi se on unapredio, zbog čega je i formirana Radna grupa u januaru 2014. godine.

    "Rad radne grupe na izmenama Zakona je pri samom kraju. Sve primedbe koje su organi i institucije koje primenjuju Zakon imali u vezi sa dosadašnjom primenom, kao i efikasnošću postupka oduzimanja imovine, ugrađene su u izmene Zakona, a tekst Zakona usaglašen je i sa direktivom EU iz 2014. godine", rekao je Carević.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE