Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vinarija Tikveš: Lepota ukusa belog i crvenog Barovo vina

    U predstojećim prazničnim danima, kada ljudi slave, odmaraju, opuštaju se i raduju, samo jedna čaša kvalitetnog vina oporaviće vaše vitalne funkcije i pospešiti rad srca. Ovo 'Božiji napitak', kako ga popularno nazivaju, nastao je pre oko šest hiljada godina na Srednjem Istoku, danas ima svoje 'poštovaoce' širom planete, a međju njima prednjače Kinezi, prema izveštaju magazina Wiine.me. 

    Barovo… mesto gde su leta duga, ali sveža, gde se sudaraju dve klime – kontinentalna i mediteranska. Na ovom mestu se nalazi savršeno parče zemlje gde se rađaju prefinjena teroar vina Barovo, iz čuvene vinarije Tikveš.

    Belo vino Barovo belo je kupaža sorti Grenaš blan odnosno Belan (70%) i Šardone (30%) bogatog ukusa. Izuzetna svežina proizilazi od ručne berbe i hlađenja na 4˚C, do obrade bez kiseonika što omogućava zadržavanje svežine i proizvoda zlatno-žuto boje sa punim ukusom i jakim mirisom na breskve, kruške, mango, bele cvetove i bagrem.

    Crveno vino Barovo je raskošna kombinacija sorti Vranec i Kratošija, sa dominantnim prisustvom Kratošije. Tamnocrvene boje i purpurne refleksije, ovo vino osvaja mirisima kupine, malina, divljih jagoda, suvih šljiva, sa mekim i sočnim taninima i izrazito dugom završnicom. Ove godine je tim magazina ’The Wine Advocate’ pod vođstvom jednog od najuglednijih svetskih vinskih kritičara Roberta Parkera ocenio crveno vino Barovo iz berbe 2011. i 2012. sa 93 poena, a belo vino Barovo iz 2012. i 2013. sa po 89 poena.

    Uživajte!

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE