Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kanađani će ulagati u hidro-energiju Srbije

    Postoji veliko interesovanje kanadskih firmi za srpsko tržište, kaže kanadski ambasador Phillip Pinnington, ističući da su planirane investicije oko milijardu dolara, a da je sledeći veliki projekat u oblasti hidro-energije.

    Ekonomska saradnja Srbije i Kanade vrlo dobra, izjavio je ambasador u Boru, gde je prisustvovao svečanom završetku radova na izgradnji topionice i fabrike sumporne kiseline u RTB Bor.

    zjavi Tanjugu on je rekao da je veoma zadovoljan što je kanadska vlada podržala finansiranje nove topionice i fabrike sumporne kiseline, ali i to što je u projektu učestvovala kompanija iz te zemlje SNC Lavalin.

    "Kanadskoj vladi je zadovoljstvo što je imala ulogu u proširenju finansiranja za ovaj projekat. SNC Lavalin, kompanija sa neprikosnovenim iskustvom u inženjerstvu, dizajnirala je i konstruisala nova postrojenja koja su poslednja reč tehnologije", rekao je Pinnington.

    Prema njegovim rečima, oko 50 kanadskih kompanija je do sada investiralo ili namerava da uloži u Srbiju oko milijardu kanadskih dolara u različite oblasti, poput proizvodnje piva, farmaceutsku industriju, agro-tehnologiju, rudarstvo, proizvodnju sedišta za automobile…

    “Imamo veoma dobru ekonomsku saradnju sa Srbijom. Kanadske firme su veoma zainteresovane za srpsko tržište”, rekao je Pinnington i istakao da je sledeći veliki projekat u kojem će Kanada učestvovati u Srbiji prozivodnja hidro-energije.

    Za sada nemam detalje o tom projektu, jer je još u fazi najave. Ali, ukoliko sve bude kako treba, to će početi s realizacijom sledeće godine, poručio je Pinnington.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE