Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Antić: Danas ugovor o TE Kostolac sa kineskom Eksim bankom

    Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić izjavio je da će danas u Beogradu s kineskom Eksim bankom biti potpisan ugovor o finansiranju izgradnje novog bloka Termoelektrane (TE) u Kostolcu.

    Antić je za televiziju Pink rekao da ugovor nakon potpisivanja ide na odobravanje u Skupštinu Srbije, koja bi trebalo da ga ratifikuje u januaru 2015. godine, nakon čega se odmah aktivira.

    "Tokom 2019. imaćemo novu TE snage 350 megavata", rekao je ministar energetike, dodajući da su potpisivanju ugovora prethodili ozbiljni razgovori i pregovori.

    On je kazao da je ostvaren izuzetno povoljan finansijski aranžman koji Srbiji daje rok otplate kineskog kredita od 20 godina, sedam godina grejs perioda, fiksnu kamatnu stopu, što je, kako je istakao, značajno povoljnije nego što je bilo u prvoj fazi kada se radila rekonstrukcija postojećih blokova.

    Prema Antićevim rečima, projekat podrazumeva proširenje rudnika i povećanje proizvodnje uglja.

    "Ovaj projekat i potpisivanje biće bez ikakve dileme najvažniji element samita šefova vlada Kine i zemalja centralne i istočne Evrope i posete kineske delegacije Srbiji", naglasio je ministar energetike. 

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE