Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Cilj EU je opstanak Grčke u evrozoni

    Zvaničnici Evropske unije poručuju da je jedini cilj u pogledu Grčke da ta zemlja ostane u evrozoni, u uslovima kada je zvanična Atina uzdrmala finansijska tržišta mogućnošću održavanja prevremenih parlamentarnih izbora.

    "Jedini cilj za koji Evropska komisija radi jeste da održi Grčku u sastavu evrozone", izjavila je portparolka Komisije, usled spekulacija da bi kriza na tržištu kapitala mogla primorati zvaničnu Atinu da izađe iz bloka jedinstvene valute, prenosi France presse.

    U trenutku kada su sve oči uprte u Grčku, koja prema ocenama nekih analitičara, ulazi u nove probleme, evropski komesar za ekonomska pitanja, Pierre Moskovici, doputovao je u Atinu kako bi izvršio procenu napretka Grčke na planu sprovođenja oštrih mera štednje dogovorenih u zamenu za dobijanje dva velika paketa finansijske pomoći.

    Grčki ministar finansija Gikas Harduvelis je nešto ranije upozorio da bi se Grčka mogla suočiti sa manjkom finansijskih sredstava ako bi prevremeni izbori bili održani u sred delikatnih pregovora Atine sa međunarodnim kreditorima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE