Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srbijagasu odobrena pravila o distribuciji gasa

    Savet Agencije za energetiku Srbije dao je saglasnost na pravila o radu sistema za distribuciju prirodnog gasa Javnog preduzeća Srbijagas, kojim se uređuju odnosi između operatora i korisnika distributivnog sistema.

    Pravila su, kako se navodi u saopštenju Agencije, veoma važna komponenta regulative kojom se stvaraju uslovi za otvaranje tržišta prirodnog gasa i ona će doprineti slobodnom pristupu i ravnopravnom položaju korisnika sistema, kao i racionalnom razvoju i efikasnom korišćenju sistema.

    Osnovna pitanja koja su uređena pravilima su, kako se navodi, tehnički uslovi za priključenje na distributivni sistem, pristup sistemu, planiranje rada i razvoj sistema, uslovi merenje i obezbeđenja mernih podataka, usaglašavanje rada sa susednim operatorima sistema, način obračuna i plaćanja.

    Odluci Saveta Agencije prethodio je proces pripreme ovih pravila, koja je, u skladu sa obavezama utvrđenim Zakonom o energetici, radio JP Srbijagas, uz stručnu pomoć i korekcije od strane Agencije za energetiku.

    Konačnoj pripremi pravila, prethodila je, kako je istaknuto, i javna rasprava svih zainteresovanih institucija i korisnika distributivnog sistema koja je organizovana tokom jula 2014.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE