Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novih 1.300 parking mesta za Beograd

    Izgradnja garaža nameće se kao najefikasnije rešenje kojim bi se smanjio saobraćajni pritisak na centar Beograda, a trotoari vratili pešacima, kažu u Parking Servisu i najavljuju izgradnju novih podzemnih garaža sa 1.300 parking mesta.

    Javnom prezentacijom projekata za izgradnju podzemnih garaža Studentski trg, Kosovskoj i Skerlićeva, od 11. do 18. decembra u zgradi Gradske uprave, biće napravljen sledeći korak u rešavanju problema manjka parking-mesta u glavnom gradu.

    Realizacija ovih projekata vozačima bi donela oko 1.300 novih mesta, a izgradnjom i četvrte garaže koja je najavljena kod Đeram pijace, Beograđani bi dobili još 352 pozicije za ostavljanje svojih vozila.

    Prema podacima Parking servisa, zbog ubrzanog razvoja grada i sve većeg broja automobila, u centru Beograda nedostaje više od 3.000 parking-mesta, a na širem području grada 10.000.

    Problem u centru delimično je rešen zoniranjem, ali usled povećanja broja vozila, kojih je po poslednjim podacima 650.000, centar je sve opterećeniji.Kao najefikasnije rešenje, kojim bi se smanjio saobraćajni pritisak na centar grada, a trotoari vratili pešacima, nameće se izgradnja garaža, kažu u Parking servisu.

    Na tri sprata biće raspoređeno 756 mesta ispod Studentskog trga, čime će se rešiti problem parkiranja u najužem centru grada. Pod zemljom će se naći i 255 parking mesta u Kosovskoj ulici, a dva podzemna nivoa sa 352 mesta biće ispod Đeram pijace.

    Planirana garaža kod Narodne biblioteke, ispod Skerlićeve ulice, imaće 300 mesta, a moći će da je koriste ne samo posetioci ove ustanove, već i Karađorđevog parka, zaposleni i pacijenti na Stomatološkom fakultetu i u bolničkom kompleksu. Idejni projekat predviđa dve podzemne etaže.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE