Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Od leka protiv šloga preko milijardu evra

    Kompanija Bayer uložila je ove godine 3,2 milijarde evra u istraživanje i razvoj, od čega 70 odsto u oblast zaštite zdravlja, a 30 odsto u poljoprivredu, dok je u pripremi više od 50 farmaceutskih projekata.

    Prema rečima generalnog direktora Marijna Dekkersa, Bayer će nastaviti da se fokusira na privlačna tržišta sa visokim stepenom razvoja, objasnivši da na istraživanju i razvoju radi 13.000 zaposlenih, a samo prošle godine kompanija je podnela više od 500 zahteva za patentnu zaštitu.

    Prošle godine ostvarili smo prodaju u iznosu od 40,2 milijarde evra, rekao je Dekkers na godišnjoj konferenciji u Leverkuzenu, kojoj je prisustvovalo više od 140 novinara iz celog sveta.

    Dekkers smatra da je ključ razvoja u razvijanju novih proizvoda, ističući da je postignut je veliki napredak u razvoju nekoliko lekova, među kojima je i lek čija je jedna od indikacija da smanjuje rizik od moždanog udara.

    Sa tim lekom, kod pacijenata koji ga koriste, dva od tri šloga mogu biti sprečena, objasnio je on i pomenuo i lekove koji se koriste za usporavanje rasta određenih vrsta tumora. Lek koji smanjuje rizik od moždanog udara imao je i najveći udeo u prodaji od 1,163 milijardi evra.

    Među proizvodima u oblasti poljoprivrede naveo je novu, jedinstvenu klasu fungicida Luna koji pružaju pouzdanu kontrolu mnogih biljnih bolesti voća i povrća. Kako je objasnio, ti proizvodi štite voće i povrće i tokom skladištenja.

    Član upravnog odbora Bayera zadužen za inovacije Kemal Malik precizirao je da je budžet ove godine za istraživanje i razvoj u oblasti zdravlja iznosio 2,28 milijardi evra, te da na tome radi 8.122 zaposlenih.

    "Fokusiramo se na inovacijama u kardiologiji, hematologiji, onkologiji i ginekologiji", rekao je Malik i dodao da Bayer u budućnosti želi detaljno da istraži veze između zdravlja ljudi, biljaka i životinja konstatujući da 90 odsto DNK čoveka ima istih gena kao DNK mačke, odnosno 98 procenata kao DNK šimpanze.

    Na konferenciji je izneta i procena da će do 23,6 miliona ljudi stradati od kardiovaskularnih bolesti do 2030. godine, zbog čega istraživački timovi Bayera svakodnevno rade na inovativnom terapijskom pristupu kako bi se pacijentima omogućilo bolje lečenje u budućnosti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE