Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hleb kvalitetan, tvrde nadležni

    Hleb na tržištu Srbije je zadovoljavajućeg kvaliteta, pokazali su rezultati 908 kontrola koje su realizovane u 2014. godini, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede, par dana posle informacije u medijima da je hleb sve lošiji.

    U 239 slučajeva utvrđena je određena nepravilnost, koja se odnosi pre svega na deklarisanje i uslove za proizvodnju, objavljeno je na sajtu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

    U pomenutom periodu, u 27 slučajeva izrečena je privremena zabrana proizvodnje, podneto je 58 zahteva za prekršaje, a broj prijava za privredni prestup je 10. Podneto je 211 naređujućih rešenja o otklanjanju nepravilnosti.

    U Ministarstvu poljoprivrede ističu da poljoprivredna inspekcija u kontinuitetu kontroliše, između ostalog, i kvalitet i zdravstvenu ispravnost hleba.

    Tokom godine obavi se preko hiljadu kontrola ove vrste. Poljoprivredni inspektori intenzivno su angažovani, i pojačane su kontrole, kada je reč o proveri i održivosti uspostavljanja sistema bezbednosti u samim proizvodnim pogonima, odnosno u proizvodnji.

    Pre dva dana, u medijima je objavljena informacija da je hleb sve lošijeg kvaliteta, i to prema oceni potrošača.
    Pekari na rafove šalju nepečen, gnjecav, često "prazan" i aditivima naduvan hleb, s problematičnim sadržajem dodataka, objavile su tada Novosti.

    Izuzetak su jedino industrijski pogoni, koji još drže određeni nivo kvaliteta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE