Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    DRI: Svaki peti dinar van zakona

    Predsednik Državne revizorske institucije Radoslav Sretenović kaže da je svaki peti dinar u lokalnim samoupravama utrošen nepravilno. Uskoro i kontrola političkih stranaka, najavljuje Sretenović.

    Radoslav Sretenović je, gostujući u Dnevniku RTS, rekao da će do kraja godine biti objavljen izveštaj o poslovanju institucija, preduzeća, opština i gradova, ali i da DRI nastavlja da kontroliše na koji način se troši državni novac.

    "Do kraja godine biće objavljeno 129 izveštaja o poslovanju. U većini slučajeva koje je ispitivala Državna revizorska institucija utvrđene su velike nepravilnosti koje se odnose na zakonske propise", kaže Sretenović.

    Lokalane samouprave najčešće ne poštuju Zakon o platama u državnim organima i javnim službama, kaže Sretenović, i dodaje da je kotrola pokazala kako se u državnim službama na lokalu plate često neosnovano uvećavaju preko dozvoljenog iznosa.

    U lokalnim samoupravama svaki peti dinar utrošen nepravilno, naglašava Sretenović i ponavlja da ne može da kaže za koliko je budžet oštećen takvim postupcima samouprava i ističe da će svi rezultati biti poznati kada DRI objavi izveštaj.

    Napominje da DRI nastavlja sa kontrolom, a da su sledeće na redu za reviziju političke stranke. Očekuje veliko interesovanje javnosti kada je reč o reviziji političkih stranaka i dodaje da će kontrola započeti već u 2015. godini. Još se, međutim, ne zna koje partije će DRI kotrolisati.

    Govoreći o Državnoj lutriji Srbije, on potvrđuje da je DRI utvrdila veći broj nepravilnosti, i da je kontrolom ustanovljena neuplaćena dobit od 227 miliona dinara u 2010. i 2011. godini. Za koliko je oštećen budžet, to je sada na nadležnim organima da ispitaju, zaključuje Sretenović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE