Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Telenor i TeliaSonera se udružuju u Danskoj

    Nordijski operateri Telenor i TeliaSonera saopštili su da će udružiti svoje operacije u Danskoj kako bi smanjili troškove poslovanja u toj zemlji za otprilike 130 miliona dolara godišnje.

    Norveška kompanija Telenor i švedska TeliaSonera, koje su se pokušale spojiti još pre desetak godina, postigle su sporazum o udruživanju operacija u Danskoj u zajedničku firmu u kojoj će svaka od njih imati po 50 odsto vlasništva.

    Na taj način postigle bi do 2019. uštede u poslovanju od oko 130 miliona dolara godišnje na danskom tržištu, na kojem će zajednički držati udeo od oko 40 odsto.

    Taj sporazum, prvi te vrste između Telenora i TeliaSonere, postaviće njihovu zajedničku firmu u Danskoj rame uz rame s TDC, vodećim telekom operaterom na tamošnjem tržištu.

    Cena deonice Telenora porasla je na evropskim burzama više od dva, a TeliaSonere 1,5 odsto.

    Sporazum između Telenora i TeliaSonere treba još da odobri Evropska komisija. Ove nedelje je norveški regulator blokirao pokušaj TeliaSonere da preuzme norvešku podružnicu Tele2 zbog zabrinutosti da bi taj sporazum vodio povećanju cena i smanjenju kvaliteta, s obzirom na to da bi na tamošnjem tržištu ostala samo dva jaka operatera.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE