Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Filmovi koji će obeležiti 2015. godinu

    Movies Insider je za predstojeću godinu sastavio listu najpopularnijih filmova prema ukusu publike, a oni koji prednjače pripadaju žanrovima: akcija, avantura, naučna fantastika. Veliki broj nastavaka već popularnih, kultnih filmova izazvaće posebnu pažnju u 2015, sudeći po kritikama i očekivanjima filmofila, ali i po kvalitetu produkcije, efekata i kreativnosti.

    Ovo je 10 odabranih filmova koji će obradovati gledaoce širom sveta, u 2015. godini:

    1. The Fantastic Four
    Priča je zasnovana na Marvel stripu ’The Ultimate Fantastic Four’, a govori o grupi naučnika koji prerastaju u natprirodna superbića sa različitim vrstama moći i postaju heroji sa misijom da spasu svet. Film je režirao Josh Trank, i očekuje se 7. avgusta 2015. godine.

    2. Star Wars: Episode VII – The Force Awakens
    Nakon 32 godina od prikazivanja ’Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi, 18. decembra naredne godine izlazi novi nastavak u režiji J.J. Abramsa. ’Star Wars’ je kultni serijal naučno-fantastičnih filmova koji obiluje mitološkim motivima.

    3. Jurassic World
    Davne 1993. Stiven Spielberg je režirao film ’Jurassic Park’, a 12. juna 2015. filmsko ostvarenje ’Jurassic World’, reditelja Colina Trevorrowa, dolazi u svetske bioskope u nešto drugačijem svetlu. Film sadrži elemente akcije, avanture i naučne fantastike, a glavne glumačke zvezde su Chris Pratt i Judy Greer. 

    4. Avengers: Age of Ultron
    Nastavak filma ’The Avengers’ iz 2012, koji bi trebalo da okupi bioskopsku publiku 1. maja 2015. godine. Ovoga puta, tim osvetnika – Iron Man, Hulk, Captain Amerika, Thor i Black Widow, suprotstavlja se novom neprijatelju, inteligentnom robotu Ultronu kojeg tumači James Spader. Ultron mrzi ljude, želi da pokori Zemlju i da je naseli robotima sličnim sebi, koje sam stvara.

    5. Cinderella
    Diznijeva bajka o čuvenoj Pepeljugi, služavki koja živi sa maćehom i njenim ćerkama, i koja osvaja srce princa – pretočena na filmsko platno, zadovoljiće ukus publike koja voli žanrove poput avanture, drame i porodičnog filma. Maćehu, glavnu ’zloću’, igra Cate Blanchett, dok je uloga Elle (Pepeljuge), poverena Lily James. Premijerno prikazavanje Cinderelle je zakazano za 13. mart 2015. godine.

    6. Terminator: Genisys
    Arnold Schwarzenegger se 1. jula naredne godine zvanično vraća na filmsko platno u punom sjaju, tumačeći lik Terminatora, nakon 12 godina od poslednjeg dela filmskog serijala Terminator u kojem je igrao. Radnja filma je smeštena u 2029, a John Connor – vođa otpora, nastavlja rat protiv mašina.

    7. Taken 3
    Za manje od dva meseca, 9. januara 2015, izlazi treći deo filma Taken, u kojem glavnu ulogu tumači Liam Neeson. Glavni muški lik Bryan Mills, bivši operativac Vlade, optužen je za nemilosrdno ubistvo koje nije počinio. Mills u prepoznatljivom stilu, u filmu prikazuje skup svojih proverenih veština kako bi pronašao ubicu i osvetlao svoj obraz.

    8. James Bond 24
    Godinu 2015. obeležiće još jedan nastavak kultnog filma, ovoga puta čak 24. po redu James Bond, kojeg tumači dobro poznato lice – Daniel Craig.

    9. Ted 2
    Pre tri godine gledaoce i ljubitelje komedije i fantazije obradovao je film Ted, priča o ispunjenju želje iz detinjstva – da dečakov plišani meda postane ’osoba’ sa kojom će glavni lik, John Bennet, moći da se druži, da priča i osvaja devojke. Tačna radnja drugog dela još uvek nije poznata, ali se zna da se avantura Benneta kojeg tumači Mark Wahlebrg i mede Teda nastavlja. Film Ted 2 obogatiće filmske zvezde Morgan Freeman i Liam Neeson, a njegova premijera je zakazana za 26. jun 2015.

    10. The Seventh Son
    Film sa elementima avanture i fantazije, kao i porodične sage, čiji se izlazak očekuje 6. februara 2015. godine. The Seventh Son govori o mladom Thomasu koji je poslat kod lokalnog Duha (Spook) da nauči kako da se bori protiv zlih duhova. Njegov prvi najveći izazov dolazi kada Mother Malkin (Julianne Moore) počinje da se porađa, dok je Spook daleko.

    Foto: ValleyLeisure

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE