Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uhapšen funkcioner DS

    Šef Poslaničke grupe Demokratske stranke u Skupštini Vojvodine Borislav Novaković je uhapšen, javljaju mediji u Srbiji.

    Novaković, koji je i bivši direktor Javnog preduzeća Zavod za izgradnju grada Novog Sada, je uhapšen sa još tri osobe koje su, takođe, radile u tom preduzeću, zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja 2011. i 2012. godine, kada su bili na tim funkcijama, oštetili budžet Novog Sada, odnosno grad Novi Sad, za oko četiri miliona evra.

    Sumnja se da je budžet Novog Sada oštećen sa dva potpisana i realizovana ugovora, a u korist preduzeća "Borovica transport".

    "Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu uhapšen je B.N. bivše odgovorno lice JP Zavoda za izgradnju grada u Novom Sadu i M.D. bivše v.d. odgovorno lice JP Zavoda za izgradnju grada, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu", saopštio je MUP.

    Novaković je danas u Beogradu, sa portparolkom DS Aleksandrom Jerkov trebalo da govori na strančkoj koinferenciji za mediji, ali je iz DS saopšteno da je ta konferencija otkazana.

    Novaković je bio gradonačelnik Novog Sada od 2000. do 2004.

    Hapšen je i prošle godine. Naime, Novaković je priveden, sa još sedam osoba, i 24. septembra 2013. zbog sumnje da su malverzacijama s građevinskim zemljištem oštetili Novi Sad za 1,3 miliona evra. Među uhapšenima je bio i vlasnik Industrije mesa "Matijević", Petar Matijević.

    Novaković je bio u pritvoru od 24. septembra do 19. novembra 2013. sa još sedam osoba među kojima i vlasnik Mesne industrije "Matijević" Novi Sad "Petar Matijević.

    Pritvor im je ukinut odlukom Vanraspravnog veća Višeg suda u Novom Sadu.

    Direktor policije Milorad Veljović je tada objasnio da su oni lišeni slobode zbog toga što su odgovorna lica u Zavodu za izgradnju Novog Sada u dogovoru sa vlasnicima privatnih preduzeća vršila nelegalnu prenamenu građevinskog zemljišta,

    Veljović je tada rekao Tanjug da je tom prenamenom omogućeno građenje objekata koji nisu predviđeni na spornoj lokaciji i povećanje kvadrature izgrađenih objekata.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE