Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `EPS reorganizovati, a ne prodavati`

    Predsednik Nadzornog odbora EPS-a Branko Kovačević kaže za RTS da EPS ne treba prodavati jer nema veliku tržišnu vrednost, i dodaje da je ovo preduzeće srce privrede. EPS ključni faktor u reorganizaciji privrede, poručuje Kovačević.

    Branko Kovačević je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da će i dalje insistirati na reorganizaciji EPS-a, a ne na njegovoj prodaji, jer ovo preduzeće vidi kao izvor novih radnih mesta.

    "Ako išta prodajete treba da prodajete jako skupo. Ako prodajete jako skupo morate da imate efikasnu kompaniju koja ima veliku tržišnu vrednost. Sa te strane EPS nema veliku tržišnu vrednost. Ima mnogo manju nego što objektivno može da ima. Sa druge strane, pitanje je da li uopšte nešto treba prodavati, a naročito kompaniju kakva je EPS, koja je srce privrede", kaže Kovačević.

    Napominje da EPS treba da bude ključni faktor u reorganizaciji same privrede, reindustrijalizaciji, otvaranju novih radnih mesta i nekom novom ekonomskom oporavku.

    Država mora da zarađuje i da mora da ima izvore prihoda koji se zasnivaju na zdravom novcu, kaže Kovačević i dodaje da on dolazi samo iz privrede.

    Na podsećanje da je EPS poredio sa našom košarkaškom reprezentacijom, Kovačević kaže da ovo preduzeće ima nesporne kvalitete.

    "Gledajući ovu tehničku i tehnološku stranu kada se radi o proizvodnji on to sigurno ima, ti inženjeri su to mnogo puta i dokazali. Imali smo strašne zime pa nismo ostali bez struje, bombardovali su nas pa nismo ostali bez struje, imali smo poplave pa i dalje proizvodimo energiju. Tamo postoji stručani kompetentan kadar", podseća Kovačević.

    Na pitanje šta ona EPS-u nedostaje, Kovačević kaže da je to organizacija.

    "Fali organizacija, kao što je uradio Saša Đorđević. To su ti isti igrači sa kojima on igra, samo je uspeo od njih da napravi tim. Treba da se zna ko šta igra, i na kojim pozicijama. To ovde nema", zaključuje direktor Nadzornog odbora EPS-a.

    Foto: RTS

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE