Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Leskovački službenici putovali za 300 hiljada evra

    Službenici Grada Leskovca, na čelu sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem, u 2013. godini za troškove službenih putovanja potrošli su neverovatnih 295.000 evra.

    Ceo ovaj trošak napravilo je 1.800 službenika iz lokalne administracije i 40 institucija, kao što su ustanove u kulturi kojih je 13, Turistička organizacija, javno prvobranilaštvo i Predškolska ustanova.

    U ovaj obračun ne ulaze troškovi službenih putovanja ostalih javnih preduzeća, sem Direkcije za urbanizam i izgradnju, a kabinet gradonačelnika sa dvadesetak osoba za ove namene u prošloj godini utrošio je 62.000 evra, precizira načelnik Gradske uprave za finansije Dalibor Tričković.

    Nepravilnosti koje je uočio revizor na primeru isplaćenih dnevnica za putovanja u zemlji i inostranstvu, Tričković je okarakterisao kao formalne i dodao da se radi na njihovom eliminisanju.

    Načelnik Gradske uprave za finansije saopštio je da je revizor imao primedbu na sistem unutrašnje kontrole, ali i na način kako su plaćani mediji za svoje usluge jer isplate nisu obračunavane po cenovnicima medijskih kuća.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE