Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Delhaize otvorio distributivni centar u Staroj Pazovi

    Kompanija Delhaize Srbija otvorila je danas u Staroj Pazovi distributivni centar u koji je uloženo 50 miliona evra i u kome će do kraja ove godine biti zaposleno 400 radnika.

    Izgradnja tog centra započeta je u aprilu 2013. godine, a u planu je da do 2020. godine u njemu bude zaposleno 750 ljudi.

    Otvaranju distributivnog centra prisustvovao je premijer Srbije Aleksandar Vučić koji je istakao da očekuje da Delhaize ubuduće u Srbiji postiže još bolje rezulate i da se učešće robe iz Srbije u ponudi tog lanca poveća sa sadašnjih 70 na 75 do 80 odsto.

    "Ovo je važna investicija od 50 miliona evra i važan dan sa Srbiju. Mi se trudimo da vas lepo dočekamo, iako Vlada skoro ništa nije uradila osim što vam nije smetala", kazao je Vučić i istakao da je zadovoljan što će Delhaize uložiti još više novca u Srbiji i otvarati nova radna mesta.

    Distributivni centar Delhaizea je energetski efikasna zgrada koju su gradile lokalne gradjevinske firme. Prostire se na površini od 70.000 kvadratnih metara, a ima mogućnost proširenja do 125.000 kvadrata.

    Iz njega će svakog dana moći da se isporuči 6.500 paleta, što je količina robe dovoljna za snabdevanje 500 prodavnica.

    Predsednik belgijske Delhaize grupe Frans Muller kazao je da će novi sistem distribucije omogućiti veću bezbednost i kvalitet proizvoda za krajnjeg potrošača.

    "Za ovaj projekat bilo je važno da medjunarodno iskustvo i znanje koje imamo u ovoj oblasti prenesemo na srpsko tržište i nastavimo poslovanje po najvišim standardima", istakao je Muller i najavio investicije u širenje objekata tog trgovinskog lanca u Srbiji.

    Generalni direktor Delhaizea Srbija John Kyritsis kazao je da je otvaranje distributivnog centra od ključnog značaja za sektor trgovine i robe široke potrošnje za celu Srbiju.

    "Ovo je potvrda naše strateške opredeljenosti za razvoj na tržištu Srbije, ulaganja u stalni rast i širenje poslovne mreže, kao i odgovorno poslovanje naše kompanije", istakao je Kyritsis.

    Distributivni centar Delhaizea u Staroj Pazovi je od centra Beograda (od Trga Slavija) udaljen 33 kilometra.

    Belgijska grupa Delhaize sredinom 2011. preuzela je trgovinski lanac Delta maksi za koji je platila 932,5 miliona evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE