Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Sprega tajkun-političar-banka`

    Premijer Aleksandar Vučić kaže da primer uhapšenog Gorana Perčevića predstavlja čist slučaj u kojem su se pare od banaka uzimale uz pomoć političara, kao i da ne misli da taj slučaj ima ikakve veze sa liderom Socijalista Ivicom Dačićem.

    Goran Perčević, vlasnik Interkomerca i bivši visoki funkcioner SPS, uhapšen je u subotu uveče zbog sumnje za milionske malverzacije u vezi sa Univerzal bankom, a prema rečima ministra Nebojše Stefanovića, policija je prikupila dovoljno dokaza.

    Vučić je na pitanja novinara u Obrenovcu zašto Perčević nije ranije uhapšen i da li je neko od njegovih prethodnika to sprečavao, rekao da je postojao sistem da se tajkuni obrate nekom političaru koji im obezbedi "prolaz" u nekoj banci, zatim uzmu desetine miliona evra, a političara isplate sa milion-dva.

    Vučić je dodao da se za takve kredite nisu davane nikave garancije ili "kolaterali u jalovini ili lične menice od vraćanja novca nema ništa, te su svi čisti a država opljačkana".

    "To je toliko čist primer, znam da će uvek sve biti politizovano, ima još takvih i biće ih i narednih dana i meseci, zato što hoćemo da stvorimo zdrav sistem i normalnu državu", rekao je premijer i naveo da neki izgleda ne umeju da shvate da su se vremena promenila i da više toga nema.

    Prema njegovim rečima, neki nisu želeli zdrav sistem, a ovo što se sada dešava vidi kao nešto sasvim normalno i uobičajeno. Kako je dodao, protiv Perčevića nema ništa, ali ne mogu da se uzimaju desetine miliona evra bez garancija i sa strane.

    Vučić je ocenio da su tajkuni uzeli državne milione koje neće nikad da vrate, jer tu i ne postoji biznis već samo namera da se uzmu pare i opljačka država.

    Na pitanje da li misli da u svemu tome ima odgovornosti Ivice Dačića, Vučić je rekao da tako nešto nije video. "Nisam video nikakvu odgovornost i ne mislim da to ima ikakve veze sa njim, ali nemojte da me na bilo koji način držite za reč", rekao je Vučić, dodajući da je u vezi s tim predmetom uspeo da vidi nešto malo više nego što zna javnost.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE