Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srbija najveći izvoznik – fudbalera

    Međunarodni centar za sportske studije objavio je studiju vezanu za "izvoz" fudbalera, prema kojoj se Srbija našla na prvom mestu kada je u pitanju rast odlaska igrača u najjače kontinentalne šampionate.

    Studija koju je sačinio Međunarodni centar za sportske studije obuhvatila je širok spektar aspekata koji se tiču prodaje fudbalera. Pored procenata "iseljenika", pomenuta studija zadirala je u mnoge druge detalje pa se tako došlo do informacije koja se tiče rasta "izvoza" fudbalera u najjače kontinentalne šampionate.

    Verovali ili ne, Srbija je zabeležila najveći rast "izvoza" fudbalera u TOP 5 liga Evrope pošto se u odnosu na minulu sezonu (13/14), čak 11 više igrača obrelo u jednoj od pet najkvalitetnijih liga u Evropi.

    To znači da je Srbija u Premijer ligi, Primeri, Bundesligi, Seriji A i Ligi 1 u sezoni 2013/2014 imala 28 fudbalera, a u novoj sezoni taj broj je porastao na 39.

    Sunarodnicima u ligama petice priključili su se tokom leta Dušan Tadić (Sautempton), Lazar Marković (Liverpul), Filip Kostić (Štutgart), Filip Đuričić (Majnc), Stefan Mitrović (Frajburg), Nikola Đurđić (Augzburg), Nemanja Radoja (Selta), Dejan Lekić (Eibar), Aleksandar Pešić (Tuluz), Miloš Ninković (Evijan) i Nemanja Radonjić (Empoli).

    Iza Srbije je po broju porasta "izvezenih" fudbalera u najkvalitetnije lige Evrope ostala Belgija sa 10 "izvezenih" igrača više u odnosu na prethodnu sezonu (sa 31 na 41).

    Najviše internacionalaca ima u Francuskoj, čak 113, dok u Brazilu igra 112 fudbalera nebrazilske nacionalnosti. Internacionalizacija fudbala je proces u ekspanziji, zbog čega je u sezoni 2014/2015 broj "iseljenika" dostigao rekordan broj, a očekuje se da tendencija porasta "izvoza" fudbalera bude nastavljena u narednim godinama.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE