Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Najbogatiji Slovenci prave aplikacije

    Bračni par Iza i Samo Login najimućniji su Slovenci na novoj listi 100 najbogatijih, koju tradicionalno svake godine objavljuje časopis Manager, prenosi Index.hr.

    Loginovi su glavni osnivači preduzeća Outfit7, specijalizovanog za razvoj mobilnih aplikacija (od kojih je svakako najpoznatija ona s pričljivim mačkom Tomom koja je zabeležila preko milijardu i 200 miliona skidanja), čiju vrednost je revija Manager procenila na 1,1 milijardi evra, dok njihova lična imovina vredi 617 miliona.

    S prošlogodišnjeg prvog na drugo mesto najbogatijih pao je Sandi Češko, osnivač i vlasnik Studija Moderna, preduzeća koje se bavi televizijskom prodajom. Vrednost njegove kompanije, koja među ostalim prodaje dušeke Dormeo, u godinu dana pala je s 460 miliona na 391 milion evra.

    Stotinu najbogatijih Slovenaca ima imovinu ukupne vrednosti 4,5 milijardi evra, a dobar deo njihovih preduzeća registrovan je u inostranstvu, a ne u Sloveniji.

    Češko je nedavno sedište svog holdinga iz Holandije prebacio na Kipar zbog manjeg poreza, a u Sloveniji plaća samo porez na lični dohodak.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE