Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Đoković 17. najbogatiji sportista na svetu

    Svetski reket broj jedan Novak Đoković 17. je najbogatiji sportista na svetu sa godišnjom zaradom od 33,1 milion dolara, prema najnovijoj listi magazina Forbes.

    Prvi na listi 100 najplaćenijih sportista je bokser Floyd Mayweather sa zaradom od 105 miliona dolara, a iza njega je najbolji fudbaler sveta, Portugalac Cristiano Ronaldo sa prihodima od 80 miliona dolara.

    Sledi NBA zvezda LeBron James (72,3 miliona dolara), potom drugi najbolji fudbaler, Leonel Messi sa zaradom od 64,7 miliona dolara, kog prati još jedna NBA legenda Kobe Bryant sa inkasiranih 61,5 miliona dolara.

    Iako je prvi teniser sveta, Đoković nije i najplaćeniji u svetu belog sporta. Ispred njega je Švajcarac Roger Federer sa zaradom od 56,2 i Španac Rafael Nadal sa 44,5 miliona dolara zarade.

    Đoković je ujedno i jedini sportista na ovoj listi koji dolazi sa naših prostora, ako se izuzme švedski fudbaler poreklom iz BiH, Zlatan Ibrahimović koji sa zaradom od 40,4 miliona evra, zauzima 12. poziciju.

    U rezimeu Đokovićevih prihoda, između ostalog, piše da je srpski teniser napravio neverovatan uspeh otkako je 2011. godine podigao nivo igre, osvojio brojne turnire i samo iz nagradnih fondova od 2011. do 2013. godine inkasirao 28 miliona dolara.

    Samo u ovoj godini, zarada od nagradnih fondova turnira donela mu je 12,1 milion dolara, a potpisao je i vrlo unosne sponzorske ugovore sa kompanijama Peugeot i Seiko.

    Na Forbesovoj listi 100 najbogatijih sportista, nekad neprikosnoveni igrač golfa, Tiger Woods, "srozao" se na 6. mesto sa zaradom od 61,2 miliona dolara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE