Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Do sada 800.000 zahteva za legalizaciju

    Do sada je podneto nešto više od 800.000 zahteva za legalizaciju, ali prema podacima iz katastara, u Srbiji ima oko 1,5 miliona nelegalnih objekata, što je veoma zabrinjavajuće, kaže državna sekretarka u Ministarstvu građevinarstva Aleksandra Damnjanović.

    Državna sekretarka u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je, gostujući na RTS, kazala da se zahtevi za legalizaciju ne rešavaju brzo i da je to najčešće ili zbog nezainteresovanosti stranke ili neažurnosti organa.

    Mi kada govorimo o procentima, to je od tri do pet odsto rešenih zahteva u proseku, ali sve zavisi od opštine do opštine, kazala je Damnjanovićeva i dodala da je u Beogradu podneto najviše zahteva, ali da je to srazmerno broju stanovnika.

    Narodna skupština je usvojila je u sredu izmene Zakona o legalizaciji objekata kojima je rok za legalizaciju produžen za još šest meseci, odnosno do 1. maja.

    Damnjanovićeva je pojasnila da taj rok služi da oni koji su podneli zahtev za legalizaciju objekta sada dostave dokumentaciju koja nedostaje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE