Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šta da govorite sebi barem jedanput dnevno

  Ljudi su znatno srećniji kada o svakom novom danu misle kao o novoj prilici ili kada izvesnu spornu situaciju ne doživljavaju kao problem, već kao izazov. Volja, trud i rad na sebi su presudni za uživanje i opuštanje u svakom novom danu, bez stresa, nervoze i lošeg raspoloženja.

  Instruktorka joge, Jo Beth Richards, veruje da svako može upražnjavati ovu drevnu umno-telesnu disciplinu i da rezultati sigurno neće izostati, s obzirom na to da su relaksacija, samostalni razvoj i tehnike disanja, preduslovi za smanjivanje tenzije i stresa kojima smo okruženi svakodnevno.

  Ovo je pet ključnih afirmacija kojih bi trebalo da se pridržavate.

  1.      „Današnji dan je tu sa razlogom.“

  Koliko često idete negde ili radite nešto potpuno nevoljno? Dan vam prođe u dosadi, besu, plakanju, stresu. Dakle, umesto da pokleknete pred novim izazovima ili dan posmatrate kao svaki drugi, još jedan u nizu, zašto ga ne biste doživeli na poseban način, kao brilijantan i neponovljiv?

  2.      „Budi spreman na sve što te danas čeka.“

  Nisu svi dani najbolji, neće ni biti, ali potrebno je da verujete da vi jeste najbolji i da posedujete svu snagu i motivaciju koja vam je potrebna da se hrabro i zrelo nosite sa problemima.

  3.      „Danas ću biti zahvalan.“

  Uživanje, sreća i unutrašnje blagostanje nisu zasnovani na ideji da imate sve što se može kupiti novcem, već da naučite da budete zahvalni. Ako cenite drage ljude, lepe trenutke i život, imaćete manja očekivanja, a samim tim i manje stresa i razočarenja.

  4.      „Svakog novog dana, svestan sam koliko vredim.“

  Nije važno šta se desilo juče, već kako postupate i mislite danas. Ukoliko ne dozvolite senkama iz prošlosti da vas muče, a učite iznova na svojim greškama i ne doživljavate ih tragično, imaćete znatno viši nivo samopouzdanja i perspektivniju sliku o sebi.

  5.      „Danas je moj dan.“

  Uprkos brojnim obavezama i striktnim planovima koje imate, ipak ste samo vi tvroci svakog novog dana, a ta privilegija je nešto na šta se zaboravlja. Rečenice ne bi trebalo da započinjete sa: „Moram to da uradim…“, već sa: „Želim to da uradim…“.

  Inspiracija i motivacija su osnovni pokretači sreće i uspeha. Ne zaboravite da ih potražite u svakom danu, prilici ili trenutku!

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE