Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Jankovićev sin gubi poslove zbog `poznatog` oca

    Slovenački preduzetnik Damijan Janković, sin ljubljanskog gradonačelnika Zorana Jankovića, tvrdi da gubi poslovne kontakte i poslove na tenderima jer je sin poznatog političara.

    On je za ljubljansko Delo rekao da je potcenio posledice krize i da nije mogao ni da zamisli da će pad na finansijskim tržištima biti tako dubok, ali i da ima poslovne probleme zbog "stigmatizacije i kriminalizacije" koja se sa njegovog oca prenela na čitavu porodicu.

    "Stigmatizacija i kriminalizacija prezimena Janković je prisutna u medijima i stručnoj javnosti, a ponekad se čini da ni policija ne shvata da svaki loš poslovni potez nije sam po sebi kažnjivo delo", rekao je Damijan Jaković i dodao da gubi poslovne kontakte i poslove na tenderima jer je sin političara i gradonačelnika Ljubljane.

    Protiv njegovog oca se vodi se više istraga oko afera vezanih uz poslovanje ljubljanske opštine, ali i jedna iz vremena kad je bio direktor Mercatora. "Što se tiče mojih navodnih poslova s ocem i ljubljanskom opštinom, ja mirno spavam i savest mi je čista jer toga nije bilo", kazao je Janković mlađi.

    Zoran Janković je posle ulaska u politiku poslovanje svojih preduzeća prepustio starijem sinu. Zbog krize na tržištu nekretnina i pada cena deonica početkom meseca je u stečaj otišlo preduzeće KLM ulaganja u većinskom vlasništvu Zorana Jankovića, kojom je upravljao njegov sin Damijan.

    Jedina imovina preduzeća su bile deonice Mercatora koje su vlasnici prodali koncernu Agrokor za pet miliona evra, što je pet puta manje od njihove vrednosti 2008. godine, pre izbijanja krize, kazao je Janković junior.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE