Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mali: Mubadala prvo ulaže u istraživački centar

    Ulaganja kompanije Mubadala u Srbiji odvijaće se etapno, kaže gradonačelnik Beograda Siniša Mali, objasnivši da je najpre u planu otvaranje istraživačkog centra, gde bi trebalo da bude angažovano pedesetak doktora nauka.

    "Oni sada sondiraju naše univerzitete i procenjuju da li imamo kadrovski potencijal za takav centar. Ako to uspe, išlo bi se na izgradnju fabrike čipova na teritoriji Beograda, što je investicija od tri,četiri milijarde dolara", rekao je Mali za Politiku.

    Mali je podsetio da ta kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ima tri takve fabrike, u Njujorku, Singapuru i Drezdenu.

    "Da bi se probili u tako uski krug, treba ispuniti mnoge preduslove, kadrovske i infrastrukturno. Zato će se i raditi fazno, ukoliko ispunimo navedene preduslove", istakao je gradonačelnik.

    On je takođe ukazao da su arapski investitori "u ovom trenutku najpoželjniji na svetu". Imaju novac, ali i vrlo ozbiljne zahteve. Privilegija je imati ih kao ulagače, ocenio je Mali, koji je i savetnik za finansije premijera Aleksandra Vučića.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE