Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić: Žestoko protiv šverca duvana

    Država će nastaviti žestoku borbu protiv ilegalne trgovine duvanom, poručio je premijer Aleksandar Vučić u Senti, prilikom puštanja u rad nove mašine za proizvodnju super slim cigareta u fabrici Japan Tobacco International (JTI).

    Vučić je posle razgovora sa rukovodstvom fabrike, rekao da je Vlada krenula u žestoku borbu protiv ilegalne trgovine duvanom i krijumčarenja rezanog duvana i poručio da JTI u Vladi Srbije ima saveznika kada je reč o akciznoj politici.

    Premijer je rekao naveo da se rezultati u borbi protiv ilegalne trgovine duvanom vide jer je u budžetu u poslednja dva meseca zaredom prihod od akciza ne pada u odnosu na prošlu godinu i najavio da će država nastaviti tu žestoku akciju.

    Očekuje, kaže, da će se u budžet Srbije ove godine sliti između 15 milijardi dinara od JTI, a iduće godine još toliko, istakavši da je ta fabrika primer kako treba da izgleda odnos prema radnicima.

    Najnovija investicija u fabrici u Senti, mašina za proizvodnju super slim cigareta, vredna je 5 miliona dolara, saopšteno je iz JTI.

    "Kao najveći proizvođač duvana u Srbiji, nastavljamo sa ulaganjima. Pored mašine za proizvodnju super slim cigareta, ove godine smo pustili u rad i novu liniju za obradu duvanskih materijala i proširili skladišne kapacitete", rekao je direktor fabrike JTI u Senti Makoto Ochiai.

    Generalni direktor i potpredsednik kompanije JTI za zapadni Balkan Chris Woods rekao je da JTI podržava mere Vlade Srbije u cilju suzbijanja nelegalne trgovine rezanim duvanom. On je rekao da je od kupovine Duvanske industrije Senta, JTI uložio 169 miliona dolara i da je danas šesti najveći poreski obveznik u Srbiji.

    "Naš kontinuirani rast i ovogodišnja investicija šalju jasnu poruku postojećim i potencijalnim investitorima da je Srbija atraktivna destinacija za ulaganje i važno tržište u razvoju", rekao je Woods.

    Danas JTI zapošljava više od 300 ljudi u Senti i Beogradu i angažuje više od 380 proizvođača duvana i sezonskih radnika. Kad je JTI, 2006. godine, počeo da posluje u Senti, fabrika je imala 77 zaposlenih.

    Od tad je fabrika modernizovala pogone, pokrenula proizvodnju cigareta i izvezla cigarete i duvan u vrednosti od 118,4 miliona dolara. Izvoze se cigarete iz Srbije u Crnu Goru, BiH, Makedoniju, Hrvatsku i Albaniju, a duvan u EU.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE