Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    OECD: Labilno tržište rada

    Napredak na tržištu rada usporio je poslednjih meseci, pokazali su podaci Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), u vreme rasta zabrinutosti oko usporavanja globalne ekonomije.

    Iako je stopa nezaposlenosti u 34 zemlje članice OECD u avgustu smanjena 0,1 odsto na 7,3 odsto, broj ljudi bez posla od početka godine nije značajnije umanjen, prenosi agencija France presse.

    Međunarodni monetarni fond je ove nedelje upozorio na stagnaciju razvijenih privreda, snizivši prognozu globalnog privrednog rasta za 0,1 odsto na 3,3 odsto.

    >>>>MMF: Svet posustaje, Nemačka odmaže

    Nakon pada sa 6,7 na 6,3 odsto u aprilu, stopa nezaposlenosti u Sjedinjenim Američkim Državama je u avgustu snižena na 6,1 odsto, navodi OECD.

    Situacija je slična u evrozoni, gde nezaposlenost već mesecima stagnira na 11,5 odsto, nakon što se spustila sa 11,9 odsto s početka godine.

    >>>>Ipak dogovor: EU daje 6,4 mlrd evra na zapošljavanje mladih

    Stope u evropskoj monetarnoj uniji, međutim, značajno variraju od zemlje do zemlje i dok u Francuskoj, Nemačkoj i Italiji nezaposlenost mahom miruje poslednjih meseci, Španija, Austrija i Holandija beleže sniženje stope.

    U Japanu je stopa nezaposlenosti u avgustu pala 0,3 odsto na 3,5 odsto, a u Južnoj Koreji porasla 0,1 odsto na 3,5 odsto, dodaje OECD.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE