Hitno upozorenje liderima EU

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Hitno upozorenje liderima EU

  Evropski sindikalci poručili su liderima Evropske unije uoči vanrednog samita o zapošljavanju, u sredu u Milanu, da hitno promene smer ili da se suoče sa opštom krizom koju je izazvala hronična nezaposlenost.

  "Katastrofalan odgovor Evrope na krizu u vidu štednje, rezultirao je socijalnom i političkom krizom", izjavila je generalna sekretarka Evropske konfederacije sindikata (ETUC), Bernadette Segol, aludirajući na sve veću popularnost desničarskih i anti-evropskih partija širom Evrope.

  Evropi ne treba dodatna štednja, već nove mere, izjavila je Segol, a prenosi agencija France presse.

  >>>>`Mere štednje propast za EU`

  Samit u Milanu održava se na inicijativu Italije, kao odgovor na šokantno pogoršanje stanja u većini zemalja evrozone tokom leta.

  S obzirom na to da je nezaposlenost na neverovatno visokom nivou u svim članicama EU, otvaranje novih radnih mesta je od ključnog značaja za sve vlade u članicama Unije.

  Pored italijanskog premijera Mattea Renzija, na samitu u Milanu će prisustvovati i nemačka kancelarka Angela Merkel, francuski predsednik Francois Hollande i odlazeći predsednik Evropske komisije, Jose Manuel Barroso.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE