Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Biti menadžer u Pošti Srbije nije problem`

    Odluka da Javno preduzeće Pošte Srbije 25 odsto prošlogodišnje dobiti isplati zaposlenima je marketinška promocija uprave tog preduzeća, ocenio je danas saradnik Instituta za tržišna istraživanja (IZIT) Saša Đogović.

    On je na konferenciji za novinare kazao da je ta odluka u suprotnosti sa marketiškim načelima poslovanja i da pokazuje da to preduzeće nema nikakve društvene odgovornosti.

    Nadzorni odbor Pošta Srbije je prošle nedelje odobrio da se 25 odsto prošlogodisnje dobiti, ili po oko 35.000 dinara, podeli svim radnicima, a 75 odsto da se uplati u budžet Srbije.

    "Ako imate monopol u poslovanju treba da budete društveno odgovorni i da jedan deo sredstava od dobiti donirate, drugi deo investirate u svoju kompaniju kako bi ona i dalje mogla da stvara profit, dok treći deo sredstava treba da ide u budžet", kazao je Đogović.

    On je naglasio da Pošte Srbije nikako ne bi trebalo da se rasipaju i da se veliki procenat dobiti – 25 odsto, deli u vidu dividende svim zaposlenima.

    "Onaj ko donosi tu odluku, sebi stvara određenu kampanju, promociju i govori o tome da odlično radi. Zaposleni su vrlo zadovoljni takvim rukovodstvom, pri čemu okruženje pati", dodao je Đogović.

    Po njegovim rečima, tako sposobne menadžere bi trebalo prebaciti u neko preduzeće u restrukturiranju i da se "tamo vidi ta njihova genijalnost", jer, kako je dodao, "biti menadžer u Pošti Srbije nije problem".

    Đogović je kazao i da ne sme biti kompromisa sa izuzimanjem pojedinih delova javnog sektora od smanjenja plata, jer u tom slucaju ne bi bilo ništa "od veštačkih pluća za sprovođenje reformskih zahvata". 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE