Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vojska preduhitrila Amerikance

    Vojska će ubuduće održavati i razvijati informaciono-poslovni sistem Državne lutrije Srbije, a ne američka kompanija G-tech koja je u lutriju htela da uđe "na mala vrata".

    Ovo je rezultat sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji između ministarstava privrede i odbrane, koji su potpisali resorni ministri Željko Sertić i Bratislav Gašić.

    Time je, praktično, sprečen pokušaj američke kompanija G-tech da „na mala vrata“ uđe u Lutriju. Kako su Novosti pisale, američki predstavnici su pokušali da izlobiraju kod srpskih vlasti da uđu u Državnu lutriju, ali ne preko tendera, već preko takozvanog „menadžerskog ugovora“.

    Zakon o igrama na sreću predviđa tri nacionalne laboratorije – za sertifikaciju i licenciranje poker aparata, za licenciranje onlajn igara na sreću i za elektronski nadzor igara na sreću, što je ključno.

    Vojska, odnosno Vojnotehnički institut, već mogu da licenciraju poker aparate i onlajn igre. Sklopljen je načelni dogovor i za elektronski nadzor, ali je posao zakočen. Upravo ovde su Amerikanci mislili da imaju šansu, ali ih je Vojska ipak preduhitrila.

    Kako je na potpisivanju ugovora objasnio direktor VTI Zoran Rajić, ovo je okvirni sporazum na osnovu kog će biti zaključen Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji između Lutrije i VTI, kojim će se regulisati postupak, način i detalji za razvijanje novih informacionih tehnologija, i bezbednosnih i sigurnosnih protokola za oblast igara na sreću.

    Sporazumom ćemo omogućiti da informacioni sistemi podrže razvoj novih programa unutar Lutrije,  povezaće se domaće firme i pamet, a novac ostaje u Srbiji, rekli su ministri Sertić i Gašić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE