Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Delhaize organizovao mamografske preglede za žene zaposlene u kompaniji

    Kompanija Delhaize Serbia počela je sa organizovanjem besplatnih preventivnih pregleda dojki za žene zaposlene u kompaniji.

    Preventivne preglede kompanija je obezbedila za žene starije od 45 godina koje rade u direkciji, kao i za poslovođe svih maloprodajnih objekata, a sprovedeni su u saradnji sa partnerskom medicinskom ustanovom, Damiba Medical, koja poseduje digitalni mamograf. Program pregleda pokrenut je u susret Međunarodnom mesecu borbe protiv raka dojke sa ciljem da se zaposlenima pruži podrška u brizi o sopstvenom zdravlju.

    „S obzirom na poražavajuće podatke o broju obolelih od raka dojke u Srbiji, odlučili smo da obezbedimo našim koleginicama besplatne preventivne preglede, prvenstveno za starije od 45 godina koje, prema statistici, spadaju u najrizičniju grupu. Kako smo kompanija koja pretežno zapošljava žene, želimo da našim koleginicama skrenemo pažnju o važnosti preventivnog delovanja kada je u pitanju rok dojke i nastavićemo sa sličnim aktivnostima i u narednom periodu“, istakla je Sanja Jevđenijević, potpredsednica za ljudske resurse i organizacioni razvoj kompanije Delez Srbija. 

    Pregledi  su organizovani od 15. septembra, a s obzirom na broj zaposlenih plan je da se akcija nastavi u sledećoj godini. Akcija je pokrenuta u skladu sa definisanom politikom benefita za sve zaposlene u Delez Srbija  i biće nastavljena aktivnostima kojima se doprinosi očuvanju zdravlja i negovanju zdravih navika zaposlenih.

    U Srbiji od raka dojke koji je najčešći zloćudni tumor kod žena, svake godine oboli više od 4000, a više od 1600 umre. Međutim, ukoliko se otkrije u ranoj fazi, rak dojke može biti u potpunosti izlečen. Prednosti digitalne mamografije nalaze se u uočavanju malignih pojava i do 30 odsto ranije nego upotrebom analognih mamografa, čime se utiče na povećanje pozitivnog ishoda tretmana karcinoma dojke. Ovom dijagnostičkom metodom smanjuje se doza zračenja i skraćuje period iščekivanja informacija o konačnim nalazima.  

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE