Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Niški Lidl pod upitnikom

    Aranžman sa poznatim trgovinskim nemačkim lancem Lidl i izgradnja objekta na lokaciji napuštene vojne kasarne "Crvena zvezda“ u Nišu pod velikim upitnikom.

    Iako je najavljivan kao gotova stvar, te da je potrebno obaviti samo neophodne formalnosti, aranžman sa Lidlom i izgradnja objekta na lokaciji napuštene vojne kasarne, bar zasad je pod velikim upitnikom.

    Naime, pošto prema master planu Vojske Srbije ova kasarna više nije u funkciji, Skupština grada Niša je posle dogovora sa Ministarstvom odbrane, prošle godine odlučila da otkupi parcelu za milion evra, koliko je procenjena njena vrednost.

    Ista suma bila bi i početna na licitaciji za kasniju prodaju, a jedini zainteresovani kupac bio je upravo Lidl. Umesto novca, za Vojsku bi se u istoj vrednosti izgradili stanovi.

    Međutim, Agenciji za restituciju u međuvremenu su se javili naslednici, čijim je precima 1952. nacionalizovano više hektara zemljišta na kojoj je kasarna „Crvena zvezda“.

    Kako je više puta isticano, grad bi imao višestruku korist od ovog zemljišta, a o dolasku Lidla da se i ne govori.

    Ipak, Ljubiša Janjić, načelnik Gradske uprave, naglašava da mora da se sačeka sve dok Agencija za restituciju na da konačnu reč, odnosno, od države ne dobije garancija da će naslednici biti obeštećeni.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE