Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Putin dolazi u Srbiju

    Predsednik Rusije Vladimir Putin namerava da poseti Srbiju povodom obeležavanja 70. godišnjice oslobođenja Beograda od fašizma, a tokom posete će razmotriti zajedničke projekte dve zemlje, rekao šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

    Putin će, kako javlja Russia Today, učestvovati u manifestacijama povodom jubileja.

    "S pijetetom se sećamo tog rata, našeg borbenog bratstva sa Srbima i drugim narodima Evrope. To će biti centralni svečani događaj posete – učešće u prigodnim manifestacijama u glavnom gradu Srbije", rekao je Lavrov na pres-konferenciji u okviru Generalne skupštine UN.

    Putin će, rekao je Lavrov, tokom posete razmotriti zajedničke projekte dve zemlje, prenela je agencija.

    Nesumnjivo, imamo vrlo ozbiljan spisak zajedničkih projekata – ekonomskih i investicionih. Ima šta da se razmatra i sagleda, kakvi se dopunski zadaci mogu izdati radi daljeg produbljenja našeg partnerstva, naveo je Lavrov.

    Moskva se nada da će Beograd u odnosima sa Evropskom unijom postići takav dogovor koji neće nanositi štetu uzajamnim odnosima, navodi Raša tudej na svojoj internet stranici.

    Premijer Aleksandar Vučić rekao je ranije da očekuje da će na proslavu 70. godišnjice oslobođenja Beograda doći i ruski predsednik Vladimir Putin. Vučić je potvrdio da će svečanost biti održana u četvrtak, 16. oktobra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE