Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zašto bi trebalo da pijete kafu sa puterom i kako da je pripremite

    Ako vas u bliskoj budućnosti, konobar u kafiću bude pitao da li želite kafu sa puterom ili bez, nemojte da se iznenadite. Naime ovo je najnoviji trend za sve ljubitelje kafe. Ovakvom načinu ispijanja kafe priklonile su se mnoge poznate ličnosti od popularnog britanskog pevača Eda Sheerana do američkih NBA zvezda.

    Postoji dosta prednosti ispijanja ovog omiljenog napitka na ovaj način. Dave Asprey, osnivač kompanije Bulletproof Coffee, je zaslužan za popularizovanje puter kafe. Naime on je svoj gubitak na težini od oko 40 kilograma, pripisao ovom napitku. Pored neverovatnog ukusa, šolja puter kafe, podiže energiju poput obične šolje kafe, ali ne dovodi do naglog pada energije, nakon što se kofein razgradi u organizmu. Asprey uverava da visok sadržaj masti u puteru usporava proces razgradnje kofeina iz kafe.

    Kako biste napravili pravu puter kafu, Asprey je na svom sajtu objavio video celokupnog procesa pripreme napitka. On predlaže najkvalitetnije proizvode, za najbolji efekat: kafu od najfinjih zrna, puter spravljen od mleka krava koje se odgajaju na pašnjacima, kao i Brain octane oil – koje je ulje za mozak, koje sadrži trigliceride kokosovog ili palminog jezgra. Ukoliko su vam nedostupni svi sastojci probajte jednostavniju varijantu putera i kafe, ali će vam i za nju biti potreban blender. Napitak koji ćete dobiti je ukusan i kremast i izgledom podseća na caffellatte. Uživajte!

    Pogledajte kako Dave Asprey priprema kafu koja mu je pomogla da izgubi suvišne kolograme:

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE