Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    ‘Zahuktava’ se Beograd na vodi: Još jedan izložbeni prostor

    Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević kaže da se u prvih nekoliko meseci sledeće godine očekuje početak radova na projektu Beograd na vodi. Prema njegovim rečima, u narednih nekoliko meseci vršiće se popis ljudi koji žive na tom području, a koji treba da budu raseljeni.

    Najavljujući izmene i dopuna generalnog plana ‘Beograd 2021.’ koje treba da budu usvojene 18. septembra na sednici Skupštine grada Beograda, Nikodijević je naglasio da zbog toga neće biti izmenjena strategija razvoja grada i da se izmene tog plana vrše kako bi se mogao ralizovati projekat ‘Beograd na vodi’.

    “U izmenama i dopunama generalnog plana ‘Beograd 2021.’ ne radi se o promenama onoga što je već zacrtano u tom planu, već o tekstualnim izmenama koje stvaraju uslove da se izgradi ‘Beograd na vodi’”, rekao je Nikodijević i podsetio da je u toku raščhišćavanje terena i da sve to pokazuje koliko "smo ozbiljni u nameri da projekat izguramo do kraja".

    Te izmene na primer ukidaju studiju o zabrani gradnje visokih objekata na tom području, a druga izmena se tiče izmeštanja Glavne železničke stanice, gde će se jedan deo izmestiti na Prokop, a drugi deo zajedno sa autobuskom stanicom u Blok 42, precizirao je Nikodijević.

    Na dnevnom redu sednice gradske skupštine će biti i predlog plana detaljne regulacije za deo obilaznice oko Beograda, najavio je on i dodao da se prilikom realizacije tog projekta susrećemo sa problemima otpora građana u Leštanima, koji su na trasi obilaznice nelegalno izgradili objekte.

    Još jedan izložbeni paviljon

    Projekat Beograd na vodi dobiće još jedan izložbeni paviljon osim onog u zdanju Beogradske zadruge u Karađorđevoj ulici.

    Tik uz Savu podiže se štand od 670 kvadratnih metara gde će biti promovisan budući stambeno-poslovni kompleks od oko dva miliona kvadrata koji bi trebalo da počne da se gradi sledeće godine.

    Na građevinskoj tabli piše da je investitor preduzeće ‘Beograd na vodi’ koje je letos osnovala Vlada Srbije, ali nije poznato ko finansira privremeni objekat. U izložbeno zdanje pretvorena je Beogradska zadruga koju su obnovile srpske kompanije, a oko četiri miliona evra donirao je arapski partner, kompanija Eagle Hills. U njoj se nalazi džinovska maketa ‘Beograda na vodi’, njene prostorije su preuređene u apartman kakav će moći da se kupi na desnoj obali Save između sajma i Brankovog mosta, butike koji će biti u budućem tržnom centru i restoran.

    Opština Savski venac je izdala dozvolu, odnosno rešenje za privremeno zauzeće javne površine na Savskom šetalištu, preduzeću "Beograd na vodi” u julu ove godine. To je dozvola koju opština inače daje za privremene –montažne objekte na svojoj teritoriji i oni se ne mogu uknjižiti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE