Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Reprogram ili oduzimanje zapuštenih lokacija

    Grad Beograd će ponuditi reprogram vlasnicima lokacija koji gradu duguju novac i dati im rok od godinu dana da svoje lokacije privedu nameni, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

    Mi imamo pravo po zakonu da oduzmemo lokacije koje nisu privedene nameni, pri tome moramo da vratimo novac, ako je neko od njih uplatio novac, objasnio je Vesić za radio Studio B.

    Naša ideja je da u narednom periodu sa svima koji duguju dogovorimo određeni reprogram, da im omogućimo da plate obaveze sa nekim diskontom, da ih oslobodimo kamata i da im damo rok od godinu dana da počnu da privode nameni svoje lokacije.

    Ako ne počnu sa privođenjem nameni svojih lokacija, mi ćemo te lokacije verovatno oduzimati i stavljati na prodaju. Upravo tražimo rešenje za to što je većina tih lokacija zapuštena, ističe gradski menadžer.

    Znači, ako je vaša lokacija možete da ne radite ništa na njoj godinama, ali ne možete da pustite da zaraste u korov i da ruži grad. Tako da mi spremamo poseban propis u kome će svi vlasnici biti u obavezi da rešavaju, odnosno da uređuju svoje lokacije.

    Ukoliko vlasnici ne budu održavali te prostore, onda će to raditi, po našoj novoj odluci, Gradsko zelenilo, ali će se to vlasnicima naplaćivati, naglasio je Vesić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE