Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Finska kompanija počela izgradnju nove hale u Smederevu

    Polaganjem kamena temeljca danas je u Smederevu finski proizvođač kablovskih setova za komercijalna vozila PKC Group počeo je izgradnju novog proizvodnog pogona površine 19.200 kvadratnih metara.

    Kamen temeljac položili su premijer Srbije Aleksandar Vučić, gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović i predsednik kompanije PKC Group Matti Hyytiainen, u prisustvu finskog ambasadora Pekka Orpanae.

    Halu gradi grad Smederevo iz sopstvenih sredstava, odnosno kredita banke, za finsku kompaniju sa kojom je sklopio desetogodišnji ugovor o zakupu hale.  

    Visina sredstava predviđenih za gradnju fabrike je 682 miliona dinara, a fabriku gradi konzorcijum smederevskih firmi u kojima će biti posla za oko 350 ljudi.

    Rok za završetak hale i predaju novom zakupcu je kraj ove godine.

    PKC Group je u novembru 2013. zakupila drugu halu od oko 5.000 kvadratnih metara u Smederevu u kojoj već obavlja svoju proizvodnu delatnost,

    Finska kompanija trenutno upošljava oko 250 ljudi, a do sada je investirala oko 3,5 miliona evra.

    Ugovorom koji je sa PKC grupom sklopljen predviđeno je da u naredne tri godine fabrika zapsoli najmanje 1.500 ljudi a da PKC investira najmanje 8,5 miliona evra.

    Foto: www.tanjug.rs

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE