Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kovačević:Posle 2015. uslovi za dinamičan rast

    Zamenik direktora Zavoda za statistiku ekonomista Miladin Kovačević izjavio je danas da će se sprovođenjem reformi u domaćoj privredi stvoriti uslovi za dinamičan rast posle 2015. godine.

    Kovačević je u Jutarnjem programu RTS-a rekao da u ovom trenutku u industrijskoj proizvodnji još od aprila postoji lagani pad, čemu su doprinele i majske poplave i da se ove i sledeće godine ne može očekivati dinamičnija proizvodnja.

    Kovačević je kao prioritete označio dovršavanje restrukturiranja 151 preduzeća, obavljanje privatizacija u javnom sektoru, održanje, odnosno jačanje likvidnosti u preduzećima koja imaju tržište, program i izvoz i nalaženje odgovarajuće zamene za subvencionisane kredite.

    On je ukazao na značajnu trgovinsku razmenu Srbije sa zemljama jugoistočne Evrope, ocenivši da je dobro što se razgovaralo o podizanju na viši i liberalniji nivo CEFTA sporazuma i da je pitanje infrastrukture možda i najvažnije u celom regionu.

    Kovačević je ukazao na važnost direktnih stranih investicija koje bi trebalo da budu još veće da bi se ostvario rast u narednim godinama i dodao da je, ako je u Bugarskoj krenula izgradnja gasovoda Južni tok, izvesno da će se on graditi i u Srbiji.

    Kovačević smatra da je najavljeno poskupljenje struje, na žalost, nužnost i da je reč o "minimalno opredeljenoj ceni", jer mora da se u toj oblasti otkloni disparitet.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE