Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dugoročna nezaposlenost `pustila korenje` u svetu

    Dugoročna nezaposlenost postaje ukorenjena u mnogim zemljama koje su teško pogođene ekonomskom krizom i biće teško vratiti sve te ljude na posao kada usledi oporavak, upozorila je danas Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD).

    "Dugoročna nezaposlenost je izgleda dostigla vrhunac u većini država, ali i dalje ostaje jedan od ključnih razloga za zabrinutost", navodi se u godišnjem izveštaju OECD-a o trendovima zapošljavanja u svetu, a prenosi agencija France Presse.

    U 34 zemlje članice OECD-a, registrovano je ukupno 16,3 miliona ljudi koji su u prvom tromesečju 2014. godine bili bez posla godinu dana ili duže.

    Prema izveštaju OECD-a, broj dugoročno nezaposlenih je gotovo udvostručen od 2007. godine, odnosno pre izbijanja dužničke krize evrozone i svetske finansijske krize.

    "U zemljama koje su se suočile sa najvećim skokom nezaposlenosti, ono što je prvobitno bio samo ciklični rast nezaposlenosti postalo je strukturalni rast, što će biti teško izokrenuti tokom ekonomskog oporavka", upozorava se u izveštaju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE