Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Završeni radovi na Makišu 2, puštanje u rad 5. septembra

    Kompanija "Primorje Slovenija" saopštila je danas da su radovi na beogradskoj fabrici pijaće vode "Makiš 2" završeni, i da će to postrojenje biti pušteno u tromesečni probni rad u petak, 5. septembra.

    Ogranak te kompanije koja posluje u Srbiji, navodi da je "Makiš 2" izgradjen po najvišim standardima Evropske unije, te će ukupan kapacitet proizvodnje pitke vode biti 2.000 litara u sekundi.

    To će otkloniti i dosadašnji problem manjka vode u periodima maksimalne potrošnje, i uvećati proizvodni kapacitet JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" za 20 odsto, čime će vodovodni sistem Beograda postati najveći u regionu.

    Dodaje se da su na "Makišu 2", prvi put u Srbiji primenjena rešenja i sistemi najviših standarda kvaliteta i čistoće što uključuje sisteme za bistrenje, ozonizaciju, hemijski tretman, peščane filere i filtere sa aktivnim ugljem.

    Izgradjeno je i postrojenje za dezinfekciju vode ultraljubičastom svetlošću što je novina.

    Navodi se da će se taj način proizvodnje najkvalitenije vode za piće primenjivati ne samo u "Makišu 2", već i u postojećim postrojenjima "Makiš 1" i "Jezero".

    Foto: FreeImages

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE