Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Turisti najviše vole Francusku

    Francuska je 2013. godine bila zemlja koju je posetilo najviše gostiju na svetu sa 84,7 miliona stranih turista, što je dva odsto više nego prethodne godine.

    SAD i Španija koje su po broju poseta iza Francuske, imale su 69,8 miliona, odnosno 60,7 miliona stranih turista, navodi u studiji generalna uprava zadužena za pitanja konkurentnosti (DGCIS) pri ministarstvu privrede i Banci Francuske.

    Francusku su u velikom broju posećivali turisti iz Evrope, zabeleživši porast od 1,2 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Na prvom mestu su Nemci, njih 13 miliona, a slede ih Britanci.

    Turisti iz Belgije, Luksemburga, Italije i Španije ipak su bili malobrojniji nego 2012. godine. Posetioci iz Severne Amerike su najbrojniji vanevropski klijenti Francuske, a iz Severne Amerike je bilo 5,8 odsto više dolazaka 2013. godine, posle pada od 7,8 odsto 2012. godine.

    Azijski turisti takođe su dolazili u velikom broju, njih 4,5 miliona, što je porast od skoro 13 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

    Porastu broja turista iz Azije najviše je doprineo priliv kineskih turista (1,7 miliona, ili porast od 23,4 odsto). Dolazak kineskih turista udvostručio se između 2009. i 2013. godine, navodi se u studiji.

    S druge strane broj posetilaca iz Japana je u padu od 6,7 odsto, u kontekstu pada vrednosti jena u odnosu na evro.

    U studiji je takođe primećeno da su strani turisti koji su posetili Francusku 2013. godine uopšteno produžili vreme boravka, na u proseku 7,1 noć, u odnosu na 6,9 noći 2012. godine.

    Studija je pokazala da posetioci traže da smanje troškove tako što prenoće kod prijatelja ili porodice, ili razmenjuju stanove.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE