Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Građevinarima neophodna Razvojna banka`

    Sekretar Udruženja za građevinarstvo u Privrednoj komori Srbije Viktor Kobjerski čestitao je danas neimarima Dan građevinarstva, poručivši da je neophodno osnivanje Razvojne banke ili nekog fonda kako bi se građevinarima obezbedile garancije za nastup na domaćem i inostranom tržištu.

    Prema njegovim rečima, najveći problem srpskih građevinara danas je njihov bonitet, zbog kojeg u poslednjih pet godina nijedna manja građevinska firma nije uspela da dobije poslove, već su radile kao podizvođači, jer su na velikim tenderima posao uglavnom dobijale strane firme, pa sada imaju problem da se bore na tržištu sa konkurentnijim firmama iz inostranstva.

    "Naši izvođači radova moraju da imaju Razvojnu banku ili neke fondove koji će im obezbediti garancije za nastup na tržištu", poručio je Kobjerski.

    Sindikat radnika građevinarstva i IGM Srbije pozvao je sve članove i građevinske radnike u zemlji da se zajedno bore za Poseban kolektivni ugovor za građevinarstvo Srbije, za bolje uslove rada i veće zarade, a povodom današnjeg Dana građevinara.

    Kako se navodi u saopštenju, Dan građevinara se dočekuje u nepovoljnim uslovima za život i rad, a zarade građevinskih radnika i dalje su niže u odnosu na druge sektore i dovoljne su tek za pola potrošačke korpe.

    Prosečna bruto zarada koja je u junu ove godine isplaćena u oblasti građevinarstva iznosila je 51.248 dinara – u izgradnji zgrada 38.599 dinara, izgradnji ostalih građevina 56.290 dinara i specijalnim građevinskim radovima 50.832 dinara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE