Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rekordna proizvodnja u Trepči

    Rudnici i flotacija Trepča u julu su proizveli oko 1.900 tona koncentrata olova i cinka, odnosno tri tone po zaposlenom, što je najbolji rezultat u istoriji rada ovog rudnika, saopštilo je rukovodstvo holdinga RMHK Trepča.

    Ostvarena su i najbolja tehničko-tehnološka iskorišćenja, 95 odsto na olovu i oko 90 odsto na cinku i to zahvaljujući novo instaliranoj flotaciskoj sekciji i tehnološkoj disciplini zaposlenih, navedeno je u saopštenju, povodom 6.avgusta, Dana rudara.

    Generalni direktor Jovan Dimkić izjavio je da menadžment Trepče očekuje stabilnu poslovnu godinu i kontinuitet ovakvih proizvodno-finansijskih rezultata.

    Dobar rezultat bi mogao da naruši samo drastičan uticaj spoljnog faktora, vezan za još nerešen pravni status i barijere na koje Trepča nailazi u odnosu sa tzv. Kosovskim institucijama, izjavio je Dimkić u saopštenju koje je prosledila Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

    Menadžment Trepče, prema njegovim rečima, očekuje podršku i nastavak aktivnog odnosa Vlade Srbije, koja je jedina ovlašćena i kompetentna za rešavanje statusnih pitanja.

    Dimkić je dobre rezultate izneo na današnjoj proslavi Dana rudara Srbije, kojoj su u flotaciji u Leposaviću prisustvovali zaposleni u tom kombinatu, rudari, floteri, metalurzi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE