Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tri do pet miliona evra za niški aerodrom

    Vlada Srbije će pomoći Aerodomu u Nišu, u čije opremanje je potrebno uložiti između tri i pet miliona evra da postane stecište niskotarifnih aviokompanija, izjavila je ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.

    Obilazeći niški aerodrom, Mihajlović je rekla da bi deo opreme, vredan oko milion i po evra, trebalo da stigne već na jesen, dodajući da se na tome radi u saradnji sa Direktoratom civilnog vazduhoplovostva.

    Ona je navela da aerodrom “Konstantin Veliki” mora da dobije odgovarajuću opremu, kako bi letovi mogli da se realizuju i po otežanim vremenskim uslovima.

    Razgovarali smo o tome kako da stvorimo ambijent da niški aerodrom postane stecište lou-kost kompanija i da već u 2015. godini ima oko 40.000 putnika, a da u 2016. dostigne 100.000 putnika, istakla je Mihajlović i dodala da će Vlada pomoći u privlačenju avio-prevoznika.

    Potpredsednica Vlade je rekla da država planira u narednom periodu da razvija upravo male aerodrome, koji mogu da se koriste za razne namene, uključujući turističke, sportske i privredne, podsetivši da u Srbiji postoji ukupno 27 aerodroma.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE