Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dozvole će se dobijati za 26 dana

    Do kraja avgusta predlog zakona o planiranju i izgradnji naći će se u parlamentu, kaže ministarka građevine Zorana Mihajlović i tvrdi da Vlada ne kasni, već ubrzano ide napred.

    Najvažnije što donosi taj zakon su brzina i stvaranje povoljnog ambijenta za investicije, ističe Mihajlovićeva za RTS i najavila da će se predlog zakona do kraja avgusta naći u parlamentu, a da će ubrzo zatim i biti usvojen.

    Dozvole za gradnju će se izdavati za 26 dana, a najvažnije što donosi taj zakon su brzina i stvaranje povoljnog ambijenta za investicije, rekla je Mihajlovićeva.

    Govoreći o crnim i belim listama izvođača, Mihajlovićeva je ukazala da Vlada nema vremena da trpi da se ne realizuju ugovori. Istakla je da se zbog toga milion evra gubi svakog dana.

    Ministarka je podsetila da u Obrenovac stiže tim pravnika i ukazala da će Vlada za sedam do deset dana dati naloge za isplatu novca i izgradnju kuća.

    Očekujem za desetak dana da će stizati novac, rekla je ministarka i naglasila da se čeka da istekne rok za žalbe.
    Kada su u pitanju smene direktora u javnim preduzećima koje je najavio premijer Aleksandar Vučić, Mihajlovićeva je rekla da nisu važna imena već da preduzeća počnu normalno da funkcionišu.

    "Promeniće se način funkcionisanja od EPS do Železnica. Danas ćemo razgovarati i zajednički donostiti odluku", zaključila je Mihajlovićeva.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE