Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Cameron za još oštrije sankcije Moskvi

    Britanski premijer David Cameron kaže da Evropska unija treba da razmotri uvođenje ekonomskih sankcija koje će teško pogoditi Rusiju.

    Te sankcije bi uključile zamrzavanje sredstava najbližih saradnika i oligarha ruskog predsednika Vladimira Putina, naveo je Cameron nakon obaranja malezijskog aviona iznad Ukrajine.

    Nadam se da će po tom pitanju biti postignut napredak na sastanku EU u utorak i mislim da je vreme da započnemo sa novim novim sankcijama, rekao je on.

    Cameron je dodao da Rusija ne treba da ima pristup evropskom tržištu, kapitalu i tehničkoj ekspertizi dok Putin pothranjuje sukob u Ukrajini, preneo je Reuters.

    Treba da izvršimo pritisak sa svim našim partnerima i da kažemo da ne možemo da radimo uobičajen biznis sa zemljom koja se ponaša na takav način, rekao je Cameron.

    On je doveo u pitanje francuske planove o prodaji nosača helikoptera "Mistral" Rusiji, navodeći da bi ispunjavanje takve narudžbine (ugovor vredan 1,66 milijardi dolara) bilo nezamislivo u Britaniji nakon obaranja malezijskog aviona.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE