Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hammond: Promene ili Britanija izlazi iz EU

    Novi britanski ministar spoljnih poslova Phillip Hammond potvrdio je da će glasati za izlazak Britanije iz Evropske unije, ukoliko London ne bude mogao da vrati određena ovlašćenja od Brisela.

    Hammond je naglasio da očekuje da će se Britanija, ako ne bude promene odnosa sa EU, o izlasku iz članstva Unije izjašnjavati na referendumu koji bi, prema obećanju britanskog premijera Davida Camerona, trebalo da se održi 2017, u slučaju pobede konzervativaca na izborima sledeće godine.

    Ukoliko ne bude nikakve promene načina na koji se rukovodi Evropom, ni promene u balansu nadležnosti između članica i EU, te rešenja izazova na koji način evrozona može da koegzistira sa ostalim članicama EU, onda to nije Evropa koja bi odgovarala Britaniji, istakao je Hammond.

    Prema njegovim rečima, mora biti promene i novih pregovora. On navodi da je status kvo jednostavno neprihvatljiv i da nije u interesu Britanije.

    Hammond smatra da mora biti povratka ovlašćenja članicama EU i da se nešto treba rešavati na evropskom nivou kada to bude „apsolutno neophodno“.

    Šef britanske diplomatije je najavio da će svojim evropskim kolegama reći da je bez promena „poprilično siguran kakav će biti odgovor Britanaca na referendumu“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE