Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Preko interneta sakupio 35.000 dolara za – salatu

    Na popularnoj crowdfunding stranici Kickstarter, Zack Danger Brown je zatražio 10 dolara kako bi napravio krompir salatu, ali je do sada skupio fantastičnih 35.000 dolara investicija i sad planira da iznajmi prostor u kom bi započeo svoj projekat.

    Kickstarter je prošlog meseca ublažio stroga pravila vezana za projekte za čiju realizaciju možete zatražiti pomoć ulagača širom sveta. Ukratko, ako nije ilegalno – dopušteno je.

    Zack Danger Brown je tako odlučio da zatraži samo 10 dolara kako bi napravio salatu od krompira, a iza njegovog projekta stalo je više od tri hiljade donatora, a do danas je sakupio preko 35 hiljade dolara.

    "Pravim krompir salatu. To je sve što radim. Još uvek nisam odlučio koje ću sastojke koristiti", napisao je Zack, a ulagačima je obećao zalogaj salate ili priliku da izaberu jedan od odgovarajućih sastojaka.

    Sve je započelo kao šala, a pretvorilo se u pravi projekat. Brown namerava deo novca da potroši na iznajmljivanje prostora na kom će napraviti salatu, a namera mu je i da prenosi pripremu putem interneta.

    Neki mu predlažu da napravi salatu od 10 dolara i ostatak novca donira u dobrotvorne svrhe, ali to se ne bi slagalo s pravilima Kickstartera, jer bi time ulagači učestvovali u nečem što nije bila prvobitna namera. S druge strane, uskoro bi mogli videti kako izgleda najskuplja krumpir salata.

    Foto: screenshot

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE