Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Šta bi sad Air Serbia da joj nije Etihada?`

    Šef Etihad Airwaysa James Hogan tvrdi da kompaniju koju vodi smatra spasiocem aviokompanija u problemima u Evropi, uključujući i Air Serbiu, poručivši da Evropska unija ne mora da se plaši Etihada.

    Gde bi bile danas Air Berlin i Air Serbia bez novca iz Abu Dabija, upitao je Hogan prilikom izlaganja U Beču, odgovorivši da bi te kompanije izgubile finansijsku zaleđinu.

    Eksterne investicije osnažnuju avijaciju u Evropi, podvukao je Hogan na konferenciji, navodeći da će nekadašnja državna kompanija Jat, zahvaljujući Etihadu, pod imenom Air Serbia prvi put beležiti dobitke.

    I u slučaju Alitalie Hogan kaže da je Etihad „investitor spasilac“. Bez Etihada su kod Alitalije ugrožena na hiljade radnih mesta“, objasnio je Hogan dodajući da bi, bez preuzimanja 49 odsto Alitalie od strane Etihada, italijanska kompanija bila suočena sa smanjenjem linija.

    On je rekao da ovaj posao čeka na odobrenje nadležnih vlasti, a da pregovori o smanjenju zaposlenih kod Alitalie iduće nedelje ulaze u „vruću fazu“.

    Činjenicu da je Etihad, kao državna kompanija, podržana od strane vlasti u Abu Dabiju, Hogan je opravdao rečima da je „kao i svaka druga kompanija i njegova na početku dobila strani kapital“.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE